Promocija knjige „Komunalne djelatnosti“ autorice Dragice Kemeter

Dana 06. listopada 2009. godine u 17: 30 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu održana je svečana promocija knjige „Komunalne djelatnosti“ autorice mr. sc. Dragice Kemeter, pročelnice Upravnog odjela za upravne, opće, zajedničke i stručne poslove Grada Čakovca, izdanu u okviru biblioteke Suvremena javna uprava Društvenog veleučilišta u Zagrebu.

pročitajte više...

Tribina sekcije prvostupnika “Reforma službeničkog sustava”

Sekcija prvostupnika javne uprave poziva vas na tribinu “Reforma službeničkog sustava, koja će se održati u četvrtak 22. listopada 2009. na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, Gundulićeva 10, Dvorana I s početkom u 16:00 sati.

Predavači na tribini bit će doc. dr. sc. Gordana Marčetić, pročelnica upravnog studija DVZ-a, Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Kristina Ratković, načelnica Odjela za planiranje i upravljanje ljudskim potencijalima u državnoj službi u Ministarstvu uprave.

Novi broj časopisa "Hrvatska javna uprava"

Iz tiska je izašao novi broj časopisa "Hrvatska javna uprava" (broj 3 / 2009.). Iz bogatog sadržaja novoga broja izdvajamo tekst prof. dr. sc. Stjepana Ivaniševića "Stupnjevanje lokalnih samoupravnih jedinica",koji sadrži komparativnu analizu stupnjevanja lokalne samouprave u 39 zemalja (23 razvijene i 16 tranzicijskih). Na temelju analize, autor utvrđuje četiri osnovna tipa teritorijalnih okvira za integraciju sustava lokalne samouprave.

pročitajte više...

Jačanje projektne aktivnosti Instituta

Poštovani članovi Instituta za javnu upravu,

želja nam je dodatno motivirati članove Instituta za rad u projektima Instituta te Vas upoznati s našom novom inicijativom. Institut okuplja teoretičare i praktičare u području javne uprave. Držimo da naše znanje i iskustvo možemo najbolje izraziti u konzultantskoj ulozi koju želimo ostvariti u projektima lokalne, regionalne i državne razine, a koji su tematski vezani za upravu.

pročitajte više...

Godišnje savjetovanje Instituta za javnu upravu

Krajem travnja 2009. u Zagrebu će se održati godišnje savjetovanje Insituta za javnu upravu posvećeno novim institutima i novoj regulaciji općeg upravnog postupka te njihovoj ulozi u reformi i modernizaciji hrvatske javne uprave. Organiziranjem savjetovanja posvećenog modernizaciji općeg upravnog postupanja Institut za javnu upravu nastoji pridonijeti javnoj raspravi te upoznavanju znanstvene i stručne javnosti s novim institutima upravnog postupovnog prava u kontekstu reforme javne uprave u Hrvatskoj.

pročitajte više...