državni službenici

Predavanje "Politički savjetnici i rukovodeći službenici: Komparativni pregled i otvorena pitanja"

Halligan
U organizaciji Instituta za javnu upravu i Studijskog centra za javnu upravu i javne financije, John Halligan, profesor javne uprave na Institutu za javno upravljanje, Sveučilište u Canberri, Australija održao je 17. rujna 2012. prvo gostujuće predavanje na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu o temi „Politički savjetnici i rukovodeći službenici: Komparativni pregled i otvorena pitanja“. Aktualnost ove teme pokazuje i predstojeće gostovanje profesora Halligana u Splitu 21-24. rujna 2012. u sklopu kojeg će održati istoimeno predavanje na Pravnom fakultetu u Splitu 21. rujna 2012.

Predavanje je moderirao prof. dr.sc. Ivan Koprić, predsjednik Instituta za javnu upravu i predstojnik Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu, predstavivši prisutnima znanstvene aktivnosti i postignuća predavača. Publiku je činilo više desetaka članova Instituta za javnu upravu, predstavnika Ministarstva uprave, profesora i suradnika Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti te poslijediplomskih i diplomskih studenata.

pročitajte više...

Tribina o prijamu u državnu službu

Institut za javnu upravu organizira tribinu pod nazivom “Prijam u državnu službu Republike Hrvatske - (ne)sklad između proklamiranih načela i postojeće prakse?”, koja će se održati u utorak 2. veljače 2010. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 14,00 sati.

Predavači na tribini bit će doc. dr. sc. Gordana Marčetić s Pravnog fakulteta u Zagrebu i mr.sc. Dubravka Prelec iz British Councila.

Nakon uvodnih izlaganja otvorit će se stručna rasprava s koje će se uputiti sugestije nadležnim državnim tijelima.

Radi osiguranja dovoljno prostora, molimo da svoj dolazak potvrdite na broj telefona 2357-534 (Sanja Nimac) ili na e-mail: snimac@uprava.hr