e-uprava

8. Forum za javnu upravu - "Uprava u digitalno doba: otvoreni podaci“, Zagreb, 4. ožujka 2015

Open_Data
Friedrich-Ebert-Stiftung i Institut za javnu upravu organiziraju 8. Forum za javnu upravu s temom "Uprava u digitalno doba: otvoreni podaci“, koji će se održati u srijedu, 4. ožujka 2015. godine u hotelu "Dubrovnik", Gajeva 1, Zagreb, od 14:00 do 17:00 sati.

Uvodna predavanja izložit će prof.dr.sc. Mladen Varga s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Tomislav Vračić iz Ministarstva uprave na temu „Otvoreni podaci; koncept i njegova primjena u Hrvatskoj“ te prof.dr.sc. Neven Vrček s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu na temu „Životni ciklus otvorenih podataka: prema kvalitetnim informacijama javnog sektora“.

Prvi diskutant u raspravi bit će Ratko Mutavdžić iz tvrtke Projektura, a raspravu će moderirati Sandra Pernar iz Ureda za udruge Vlade RH.

pročitajte više...

Tribina "E-uprava za e-građane", Zagreb, 24. travnja 2014.

E-uprava tribina
U organizaciji Instituta za javnu upravu i Studijskog centra za javnu upravu i javne financije u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu je u četvrtak, 24. travnja 2014. održana javna tribina „E-uprava za e-građane“. Odlična posjećenost tribine od strane studenata, predstavnika civilnog društva i akademske zajednice pokazatelj je širokog interesa za procese osuvremenjivanja javne uprave u Hrvatskoj. Darko Parić, pomoćnik ministra uprave, prof.dr.sc. Neven Vrček, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te Blaž Golob, GoForeSight Institut, Ljubljana, Slovenija predstavili su aktivnosti i izazove vezane za pružanje bržih, boljih i kvalitetnijih javnih usluga građanima. Tribinu je moderirala povjerenica za informiranje doc.dr.sc. Anamarija Musa.

pročitajte više...