gospodarstvo

Forum "Gospodarstvo i država: zajedno u krizi", Zagreb, 12. studenoga 2014.

IMG_0287
U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert i Instituta za javnu upravu dana 12. studenog 2014. održan je forum pod nazivom Gospodarstvo i država: zajedno u krizi. Forum je nastao spajanjem dvaju odvojenih foruma, Foruma za javnu upravu te Zagrebačkog ekonomskog foruma. Spajanjem ovih dvaju foruma željelo se dodatno naglasiti važnost teme o kojoj se raspravljalo. Naime, u jeku šeste godine gospodarske krize kao ključno pitanje postavlja se što se može poduzeti kako bi se trenutna situacija poboljšala te kako bi se napokon našao način izlaska iz krize. Ovaj forum je osigurao istovremenu raspravu o ekonomskom, političkom i upravno-institucionalnom aspektu krize te je objasnio zašto i kako su ova tri segmenta iznimno povezana te da se samo usklađenim reformskim zahvatima u sva tri područja može osigurati potrebni napredak.

Uvodna izlaganja održali su mr. sc. Velimir Šonje, ekonomski analitičar iz Arhivanalitike, prof. dr. sc. Ivan Koprić sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Instituta za javnu upravu te prof. dr. sc. Zdravko Petak sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a moderatorica foruma je bila doc. dr. sc. Anamarija Musa sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Povjerenica za informiranje.

pročitajte više...

Poziv na forum "Gospodarstvo i država: zajedno u krizi”, Zagreb, 12. studenoga 2014.

0383c62
Forum za javnu upravu u suradnji sa Zagrebačkim ekonomskim forumom organizira zajednički forum s temom "Gospodarstvo i država: zajedno u krizi”, koji će se održati u srijedu,  12. studenoga 2014. godine u hotelu "Dubrovnik", Gajeva 1, Zagreb, od 14:00 do 17:00 sati.

Uvodna predavanja izložit će: Velimir Šonje (Arhivanalitika), Prof.dr. Ivan Koprić (Pravni fakultet, Sveučilište u Zagrebu) i Prof.dr. Zdravko Petak (Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu), a raspravu na forumu moderirat će doc.dr.sc. Anamarija Musa (Pravni fakultet,Sveučilište u Zagrebu).

pročitajte više...