konferencija

Poziv - međunarodna konferencija "Looking Beyond the Crises: Impact of Mass Migrations on the Local, Regional, National, and EU Governance”, Dubrovnik, 11.-14. svibnja 2017.

dubrovnik
Institut za javnu upravu najavljuje međunarodnu konferenciju “Looking Beyond the Crises: Impact of Mass Migrations on the Local, Regional, National, and EU Governance”, koja će se održati u Dubrovniku od 11.-14. svibnja 2017.

Konferencija se održava u suradnji s International Political Science Association (IPSA), Studijskim centrom za javnu upravu i javne financije Pravnog fakuteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Detalji o cilju i temi Konferencije, uvjetima sudjelovanja i rokovima za prijavu radova nalaze se na mrežnim stranicama Konferencije.

Konferencija “Dijalog za sigurnost – sigurnost za dijalog”, Zagreb, 15. prosinca 2015.

IMG_5
Dana 15. prosinca 2015. u hotelu Antunović održana je konferencija u sklopu projekta “Dijalog za sigurnost – sigurnost za dijalog” koju je organizirao voditelj projekta, Sindikat policije Hrvatske, u suradnji s Institutom za javnu upravu. Cilj projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda jest unaprjeđenje znanja i kompetencija sindikata policije o mehanizmima socijalnog dijalog te stvaranje pretpostavki za ravnopravno sudjelovanje u procesu donošenja odluka o položaju policajaca u kontekstu gospodarske krize i novih sigurnosnih izazova, što je ujedno bila i tema ove konferencije. Sudionici konferencije bili su predstavnici Sindikata policije Hrvatske, Instituta za javnu upravu te Pravnog fakulteta u Zagrebu. pročitajte više...

Poziv na međunarodnu konferenciju IPSA "Decentralization Policies: Reshuffling the Scene", Dubrovnik, 7. - 10. svibnja 2015.

0001000940_l_0_04zrh5

Institut za javnu upravu poziva vas na međunarodnu konferenciju "Decentralization Policies: Reshuffling the Scene", koja će se održati u Dubrovniku od 7. do 10. svibnja 2015. Konferencija se održava u suradnji s International Political Science Association (IPSA), Hrvatskim politološkim društvom, Pravnim fakutetom u Zagrebu - studijskim centrom za javnu upravu i javne financije i Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Detalji o ciljevima, temi i sadržaju konferencije, organizatorima, uvjetima sudjelovanja, rokovima za prijavu radova kao i dodatni tehnički detalji i kontakti organizatora nalaze se u pozivu na konferenciju.

Poziv na konferenciju

Konferencija "Dobro lokalno upravljanje: lokalne javne službe u Francuskoj i Hrvatskoj", Zagreb, 16. i 17. listopada 2014.

20141016_113826
U auli Sveučilišta u Zagrebu 16. i 17. listopada održana je završna konferencija Dobro lokalno upravljanje: lokalne javne službe u Francuskoj i Hrvatskoj u kontekstu europskog načela supsidijarnosti u sklopu bilateralnog projekta Cogito Hubert Curien 2013.-2014. između Pravnog fakulteta Sveučilišta u Valenciennesu i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Konferenciju je podržala francuska Agencija za unapređivanje visokog obrazovanja i međunarodne suradnje te hrvatsko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

pročitajte više...

II. godišnja konferencija Udruge hrvatskih diplomata, Zagreb, 7. lipnja 2013.

Udruga hrvatskih diplomata poziva vas na II. godišnju konferenciju kojom će obilježiti Dan hrvatske diplomacije, a koja će se održati 7. lipnja 2013., u prostorijama Stare gradske vijećnice, s početkom u 9 sati i 30 minuta.

Tema konferencije je Izazovi multipolarnog svijeta. Uz članove Udruge, u konferenciji će aktivno sudjelovati članovi Diplomatskog zbora u RH te visoki dužnosnici. Tema je posebno važna u svjetlu punopravnog članstva RH u EU, gdje se pred hrvatsku vanjsku politiku postavljaju zahtjevi za novim, aktivnim pristupom svim temama koje se razmatraju unutar EU-a i na globalnoj razini. Završni panel konferencije bavit će se našom profesijom, životom i radom u službi vanjskih poslova.

Radni jezik konferencije bit će engleski.

Okvirni program konferencije

Konferencija "20 godina hrvatske diplomacije", Zagreb, 18. lipnja 2012.

croatia_eu_flag
U organizaciji Udruge hrvatskih diplomata i Instituta za javnu upravu, 18. lipnja 2012. u prostorijama Starogradske vijećnice u Zagrebu, povodom Dana hrvatske diplomacije održana je diplomatska konferencija pod nazivom «20 godina diplomacije Republike Hrvatske».

Konferenciju je otvorila predsjednica Udruge hrvatskih diplomata Nives Malenica, predstavivši zadatke i ciljeve ove novoosnovane udruge. Doc. dr. sc. Vedran Đulabić pozdravio je prisutne u ime suorganizatora konferencije, Instituta za javnu upravu. Mr. sc. Zdravko Mršić, kao prvi ministar vanjskih poslova RH ukratko je prikazao nastajanje i probleme s kojima se hrvatska diplomacija suočila trenutkom svog nastajanja 1990. Ministrica vanjskih i europskih poslova, prof. dr. sc. Vesna Pusić, naglasila je da pred hrvatskom diplomacijom stoji niz izazova uvjetovanih, među ostalim, i kriznim vremenima u kojima Hrvatska pristupa Europskoj uniji. Zbog velikih zadataka koji predstoje Hrvatskoj, ali i zbog posebne važnosti koju diplomacija ima za male zemlje, potrebno je osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost hrvatske diplomatske službe. Zbog toga je ministrica posebno istaknula važnost suradnje Udruge hrvatskih diplomata i Instituta za javnu upravu.

Konferencija je bila podijeljena u tri tematska panela. Prvi panel je bio posvećen pitanju značenja diplomatske profesije i njezinim trenutnim izazovima, drugi panel je imao za zadatak objasniti i približiti djelovanje Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) i utvrditi kakva je perspektiva hrvatske diplomacije kao dijela EEAS. Napokon, treći panel se bavio temom javne diplomacije i pitanjima kako što uspješnije brendirati državu i unaprijediti kulturnu i gospodarsku diplomaciju.
pročitajte više...

Međunarodna konferencija IPSA - iskustva u razvoju javnih politika, Dubrovnik, 10. - 12. lipnja 2011.

U organizaciji Međunarodnog udruženja za političke znanosti (IPSA), Hrvatskog politološkog društva i Instituta za javnu upravu, u Dubrovniku će se od 10. do 12. lipnja 2011. održati međunarodna konferencija “Developing policy in different cultural contexts: learning from study, learning from experience”. Na konferenciji se očekuje sudjelovanje više desetaka stručnjaka za javnu upravu iz Europe i svijeta, a trodnevni program podijeljen je u pet tematskih cjelina: analitički i konceptualni pristup javnim politikama, prakse javnih politika u Europi, reforma javne uprave u jugoistočnoj Europi, analiza javnih politika u lokalnoj samoupravi i javne politike u visokom obrazovanju.

Više informacija o konferenciji i prijave na konferenciju nalazi se na stranicama
Hrvatskog politološkog društva.