Suvremena javna uprava

Zbornik radova "Reforma lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj"

reforma lrs
U sklopu bilblioteke “Suvremena javna uprava” iz tiska je izašao zbornik međunarodno recenziranih znanstvenih radova, predstavljenih na savjetovanju “Kakva reforma lokalne i regionalne samouprave”, koje je u organizaciji Instituta za javnu upravu održano 22. travnja 2010. u Zagrebu. Autori u radovima zahvaćaju sve relevantne aspekte i komponente teritorijalne (lokalne i područne-regionalne) samouprave u Hrvatskoj,identificiraju temeljne probleme postojećeg sustava i nude detaljno obrazložene prijedloge za unapređenje takvog sustava. Riječ je o glavnim obilježjima postojeće i prijedlozima nove teritorijalne organizacije (prof.dr.sc. Ivan Koprić), lokalnom djelokrugu u okviru novih funkcija lokalnih jedinica (Mihovil Škarica), problemima i novim rješenjima u financiranju lokalnog djelokruga (Helena Masarić), novinama u regionalnom razvoju i regionalnoj politici (doc.dr.sc. Vedran Đulabić), problemima velikih gradova i njihovog financiranja (doc.dr.sc.Tereza Rogić Lugarić), problemima i potencijalima mjesne samouprave (Nives Kopajtich Škrlec), stanju i problemima lokalnih političkih institucija nakon uvođenja neposrednog izbora načelnika (prof.dr.sc. Ivan Koprić, Tijana Vukojičić Tomić), upravljanju ljudskim potencijalima u okviru novog lokalnog službeničkog zakonodavstva (prof.dr.sc. Gordana Marčetić), analizi postojećeg stanja i mogućih promjena u sustavu nadzora nad radom lokalnih jedinica (dr.sc. Teodor Antić) te komparativnimprimjeri problema u decentralizacijskim procesima u Francuskoj (Teo Giljević), Grčkoj (Romea Manojlović) i Sloveniji (Daria Dubajić).

Radovi u knjizi opremljeni susažecima i popisom literature, a knjiga sadrži i sažetke na engleskom jeziku i popis autora radova.

Promocija knjige „Komunalne djelatnosti“ autorice Dragice Kemeter

Dana 06. listopada 2009. godine u 17: 30 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu održana je svečana promocija knjige „Komunalne djelatnosti“ autorice mr. sc. Dragice Kemeter, pročelnice Upravnog odjela za upravne, opće, zajedničke i stručne poslove Grada Čakovca, izdanu u okviru biblioteke Suvremena javna uprava Društvenog veleučilišta u Zagrebu.

pročitajte više...